Week 10 en 11: Mijn eerste vakantie

In week 10 en 11 hebben papa en mama vakantie. Papa heeft echt vrij moeten nemen en mama geniet natuurlijk nog van haar zwangerschapsverlof. Omdat papa en mama in september met mij op ‘echte’ vakantie willen gaan naar Texel hadden ze geen plannen om weg te gaan. Maar toen bleek dat opa en oma Bovenkerk en ome Andre en tante Marian met de kinderen naar Drenthe gingen. Op deze minicamping (Boszicht) van Gerrit en Jannie was een caravan met tent te huur. Toen besloten papa en mama ook een week te gaan.

Op de camping
Maandag rijden we in alle rust, via een koffiepauze bij wegrestaurant Lichtmis in Zwolle, naar Klazienaveen. De auto was goed volgeladen met allemaal spullen voor mij. Gelukkig was er nog genoeg plek voor mij en had ik alle ruimte om goed te kunnen zitten. Op de camping aangekomen werden we vriendelijk welkom geheten en kregen we uitleg over de caravan. Deze was heel netjes en goed verzorgd. Genoeg redenen om er een goede vakantie van te maken. De camping had een mooi zwembad, welke helaas voor mij wel te koud was, en een kantine. Verder was het echt een minicamping.

Noorder Dierenpark Emmen
Liz in de dierentuinOmdat oma op woensdag jarig was gingen we met z’n allen naar de dierentuin in Emmen. Dit is een erg net park. Het was voor Nick, Marit en mij een hele leuke dag. We hebben heel veel gezien. Er waren apen op een rots die we mochten voeren. Het pasgeboren olifantje (2 dagen oud) dat op een gegeven moment naar het buitenverblijf mocht, was echt heel schattig en werd goed beschermd door haar moeder en tante. Samen met mama heb ik er een goede combidag van gemaakt met dieren kijken en voeden. Op het laatst mocht ik bij papa in de draagzak door het park lopen. Dit was voor papa en voor mij de eerste keer. Papa vond dit erg leuk om te doen. Hij kon zo heel goed lopen en zijn armen om mij heen leggen. Na het park hebben we nog even lekker gegeten bij een eetcafĂ© in de stad. Daarna was ik doodmoe en heb ik heerlijk geslapen.

Met Nick en Marit naar het zwembad
Omdat het zwembad op de camping te koud is voor Marit en mij zijn papa en mama samen met ome Andre en tante Marian naar een tropisch zwembad geweest. Het was er heel rustig, maar wel lekker warm en groter. Nick kon lekker te keer gaan door onder andere van de glijbaan af te gaan. Marit en ik hebben gechild op een luchtband. Ook hebben we rustig met mama en tante Marian in het water gedobberd, papa en ome Andre vermaakten zich toch wel ;). Ik heb in ieder geval genoeg laten zien dat ik een waterrat in spe ben. En wat is dat lekker joh…zwemmen en frietjes!!!

Einde Drenthe, weekje thuis
Liz in het zwembadMaandag zijn we weer naar huis teruggegaan. Ik kon weer in mijn eigen grote bed liggen. Hier heb ik dan ook even goed van genomen. Ik lag er om 22.00 uur in en werd dinsdag pas om 9.00 uur wakker. Ik was heel moe van alle vakantie-indrukken. Daarom hebben we de week na Drenthe een weekje rust ingepland. Als enige uitje zijn we een dagje wezen zwemmen in het golfslagbad van Oss. Dit is leuk!!! Het berenbad is hier helemaal ingericht voor kleine kinderen… er zijn autootjes om door het water te rijden en gietertjes en emmertjes. Voor iets grotere kleine kinderen is er zelfs een eigen glijbaan. Ik wil hier snel weer naar toe (hint voor papa en mama). De overige dagen hebben we nog kraamvisite gehad van Prins Joop I en zijn vrouw Meca. Ook hebben we nog een avond gebarbecued bij Eefke op de boerderij.

Vakantie mag het van mij vaker zijn. Dit zijn erg leuke weken!
liefs-liz